Zemiakové placky s kapustou a vajíčkom

Zemiakové placky s kapustou a vajíčkom

Zemiakové placky s kapustou a vajíčkom skrývajú ešte jednu tajomnú ingredienciu. Nastrúhaný syr cheddar cesto nielen dochutí, ale dodá mu aj istú dávku šťavnatosti, pretože sa pri smažení krásne rozpustí. A určite nevynechajte vajíčka, s nimi majú placky dokonalú chuť.

Ingrediencie

  • 1 PLmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 200 gkapusta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • voda (malé množstvo)

  • 500 gsurové zemiaky

  • 2 ksvajcia

  • 1 hrsťnastrúhaný cheddar syr

  • 2 PLrastlinný olej

  • 4 ksvajcia na osmaženie

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. V hrnci si najskôr rozohrejeme lyžicu masla, do ktorého nasypeme cibuľu nakrájanú na kocky. Necháme ju zosklovatieť a následne pridáme nakrájanú kapustu na pásiky. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 3 minúty, pokým zľahka nezmäkne.

  2. Zemiaky nastrúhame nahrubo do veľkej misy a osolíme. Necháme 5 minút odstáť, aby pustili vodu. Potom ju zlejeme, pridáme 2 vajcia a okoreníme. Do zmesi vmiešame kapustu a nastrúhaný cheddar.

  3. Veľkú panvicu rozohrejeme na strednom stupni spolu s dvomi lyžicami oleja. Na rozohriatu panvicu dáme cesto zo zemiakov a kapusty a pomaly opekáme asi 3 až 4 minúty pod pokrievkou. Potom placku otočíme a pečieme rovnako dlho aj z tejto strany.

  4. Pre chrumkavosť placky na poslednú minútu odokryjeme pokrievku a necháme vypiecť do chrumkava.

  5. Medzitým v inej panvici osmažíme vajíčka. Placku rozkrojíme na štvrtiny a na každú z nich uložíme jedno osmažené vajce. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.