Zeleninová polievka so syrovými haluškami a bylinkami
Takto krásne vyzerá zeleninová polievka so syrovými haluškami a bylinkami. Ak dostanete chuť na polievku plnú rôznych druhov zeleniny spomeňte si na tento recept. Je výnimočný nielen chuťou halušiek, ale aj rôznymi tvarmi nakrájanej zeleniny. Spoločne vytvárajú krásnu mozaiku.
Na syrové halušky
2 ksvajcia
60 gsyr gouda
100 ghrubá múka
1 PLnasekaná čerstvá pažítka
1 PLnasekaný medvedí cesnak
mleté čierne korenie
soľ
1 štipkamuškátový oriešok
Na polievku
3 ksstredne veľká mrkva
1 ksmenší petržlen
2 vetvičkyčerstvý ligurček
1 ksstonky stonkového zeleru
100 ghrachové struky
100 gkarfiol
2 PLmaslo
1 PLolivový olej
100 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
Postup
V miske vyšľaháme 2 vajcia, postupne primiešame nastrúhaný syr, múku, nasekané bylinky, korenie, muškátový oriešok a všetko dôkladne premiešame. Podľa chuti osolíme.
V hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Pomocou dvoch lyžíc vykrajujeme halušky a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme približne 3 minúty, vyberieme a necháme vychladnúť.
Zeleninu umyjeme a očistíme. Časť hrachových strukov nakrájame na plátky, zvyšok hrášku vylúskame. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska, zeler na tenké plátky a karfiol rozdelíme na ružičky.
V hrnci nahrejeme maslo s olejom, pridáme všetku zeleninu a restujeme 3 minúty. Zalejeme studeným vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme ligurček a privedieme k varu. Varíme asi 4 minúty.
Do tanierov naservírujeme halušky a zalejeme horúcou polievkou. Ozdobíme ligurčekom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre