Zeleninová polievka so syrovými haluškami a bylinkami

Zeleninová polievka so syrovými haluškami a bylinkami

Takto krásne vyzerá zeleninová polievka so syrovými haluškami a bylinkami. Ak dostanete chuť na polievku plnú rôznych druhov zeleniny spomeňte si na tento recept. Je výnimočný nielen chuťou halušiek, ale aj rôznymi tvarmi nakrájanej zeleniny. Spoločne vytvárajú krásnu mozaiku.

Na syrové halušky

  • 2 ksvajcia

  • 60 gsyr gouda

  • 100 ghrubá múka

  • 1 PLnasekaná čerstvá pažítka

  • 1 PLnasekaný medvedí cesnak

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • 1 štipkamuškátový oriešok

Na polievku

  • 3 ksstredne veľká mrkva

  • 1 ksmenší petržlen

  • 2 vetvičkyčerstvý ligurček

  • 1 ksstonky stonkového zeleru

  • 100 ghrachové struky

  • 100 gkarfiol

  • 2 PLmaslo

  • 1 PLolivový olej

  • 100 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. V miske vyšľaháme 2 vajcia, postupne primiešame nastrúhaný syr, múku, nasekané bylinky, korenie, muškátový oriešok a všetko dôkladne premiešame. Podľa chuti osolíme.

  2. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Pomocou dvoch lyžíc vykrajujeme halušky a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme približne 3 minúty, vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. Zeleninu umyjeme a očistíme. Časť hrachových strukov nakrájame na plátky, zvyšok hrášku vylúskame. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska, zeler na tenké plátky a karfiol rozdelíme na ružičky.

  4. V hrnci nahrejeme maslo s olejom, pridáme všetku zeleninu a restujeme 3 minúty. Zalejeme studeným vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme ligurček a privedieme k varu. Varíme asi 4 minúty.

  5. Do tanierov naservírujeme halušky a zalejeme horúcou polievkou. Ozdobíme ligurčekom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.