Zapekaný syr s chlebovými bochníkmi

Zapekaný syr s chlebovými bochníkmi

Zapekaný syr s chlebovými bochníkmi bude zaujímavým sprestrením pohostenia pre návštevu. Každý si môže kúsky bochníčkov namáčať do rozpusteného syra a vychutnávať si krehké cesto v kombinácii s cesnakovo-tymiánovou príchuťou.

Ingrediencie

  • 500 ghladká múka

  • 20 gkrupicový cukor

  • soľ

  • 1 ksvajce

  • 30 gčerstvé droždie

  • 500 mlmlieko

  • 2 strúčikycesnaku

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

  • 100 gtvrdý syr na nastrúhanie

  • 50 gmaslo

  • 1 kshermelín syr (približne 120 g)

Postup

  1. V mise zmiešame hladkú múku s cukrom a soľou. Pridáme vajce, rozdrobené droždie, vlažné mlieko a 100 ml vody. Cesto dobre prepracujeme.

  2. Olúpaný cesnak a tymián nasekáme nadrobno. Syr nastrúhame na jemno. Všetko zapracujeme do cesta a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 45 minút alebo pokým cesto nezdvojnásobí objem.

  3. Dosku posypeme trochou múky a cesto na ňu vyklopíme. Potom ho rozkrájame na malé kúsky, z ktorých vytvarujeme malé bochníčky.

  4. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Celé bochníčky do neho postupne namáčame a potom ich rozložíme tesne vedľa seba na dno formy s otvorom uprostred. Necháme ich kysnúť ešte asi 20 minút.

  5. Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme približne 30 minút do zlatista. Hermelín zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do rúry 10 minút pred koncom pečenia bochníčkov. Rozpečený syr podávame s pečivom. Môžeme doplniť napríklad čerstvou zeleninou, opečenou cibuľou a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.