Zapekaný syr s chlebovými bochníkmi
Zapekaný syr s chlebovými bochníkmi bude zaujímavým sprestrením pohostenia pre návštevu. Každý si môže kúsky bochníčkov namáčať do rozpusteného syra a vychutnávať si krehké cesto v kombinácii s cesnakovo-tymiánovou príchuťou.
Ingrediencie
500 ghladká múka
20 gkrupicový cukor
soľ
1 ksvajce
30 gčerstvé droždie
500 mlmlieko
2 strúčikycesnaku
3 vetvičkyčerstvý tymián
100 gtvrdý syr na nastrúhanie
50 gmaslo
1 kshermelín syr (približne 120 g)
Postup
V mise zmiešame hladkú múku s cukrom a soľou. Pridáme vajce, rozdrobené droždie, vlažné mlieko a 100 ml vody. Cesto dobre prepracujeme.
Olúpaný cesnak a tymián nasekáme nadrobno. Syr nastrúhame na jemno. Všetko zapracujeme do cesta a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 45 minút alebo pokým cesto nezdvojnásobí objem.
Dosku posypeme trochou múky a cesto na ňu vyklopíme. Potom ho rozkrájame na malé kúsky, z ktorých vytvarujeme malé bochníčky.
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Celé bochníčky do neho postupne namáčame a potom ich rozložíme tesne vedľa seba na dno formy s otvorom uprostred. Necháme ich kysnúť ešte asi 20 minút.
Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme približne 30 minút do zlatista. Hermelín zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do rúry 10 minút pred koncom pečenia bochníčkov. Rozpečený syr podávame s pečivom. Môžeme doplniť napríklad čerstvou zeleninou, opečenou cibuľou a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre