Zapečené plnené cannelloni
Talianske cestoviny patria ku kulinárskemu dedičstvu tohto národa. Pripravte si ich aj vy a zapečené plnené cannelloni si vychutnajte v spoločnosti svojich najbližších. Cannelloni sú ploché cestoviny a zvyčajne sa plnia rôznymi surovinami. My sme použili tvaroh a parmezán.
Ingrediencie
200 gcestoviny cannelloni
soľ
150 gmäkký tvaroh
50 gparmezán
2 ksžĺtok
mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvá bazalka
50 gmaslo
75 ghladká múka
250 mlmlieko
paradajky
jarná cibuľka na zdobenie
Postup
Cannelloni uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Tvaroh zmiešame v miske s polovicou nastrúhaného parmezánu, žĺtkami, soľou, korením a najemno nasekanou bazalkou. Vzniknutú zmes naplníme do cukrárskeho vrecka.
Predvarené cannelloni naplníme pripravenou zmesou pomocou cukrárskeho vrecka. Maslo rozpustíme v kastróliku, pridáme múku, krátko orestujeme a zásmažku zalejeme vlažným mliekom. Ihneď dôkladne premiešame metličkou, osolíme a okoreníme.
Naplnené cannelloni vložíme do pekáča, zalejeme bešamelom a ozdobíme paradajkami. Posypeme zvyšným parmezánom a pečieme pri 160 °C asi 45 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre