Škandinávske mleté mäso so zemiakmi

Škandinávske mleté mäso so zemiakmi

Lahodné, jednoduché a také severské je škandinávske mleté mäso so zemiakmi. Na jeho prípravu vám postačí zopár dostupných surovín a niekoľko minút času. Mimochodom, Škandinávci milujú kôpor, takže na ten určite nezabudnite.

Ingrediencie

  • 600 gzemiaky

  • soľ podľa chuti

  • 600 gmleté hovädzie mäso

  • 1 štipkamleté nové korenie

  • 1 ČLdrvená rasca

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 3 PLrastlinný olej

  • 1 PLsušené brusnice

  • 1 hrsťkôpor

  • 2 PLkyslá smotana

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme ich. Necháme vychladnúť.

  2. Mleté mäso zmiešame s novým korením, rascou, soľou a korením a vytvoríme gule. Cibuľu, olúpeme a nakrájame na kolieska. Vo väčšej panvici na oleji opečieme do zlatista zemiaky, vyberieme ich z panvice, prebytočný olej zlejeme a zvyšok necháme iba na dopečenie mäsa.

  3. Na rozohriatom oleji opečieme do zlatista mäsové gule, potom pridáme cibuľu, brusnice, krátko orestujeme, zalejeme vodou a asi 4 minúty zakryté dusíme.

  4. Nakoniec do panvice vrátime zemiaky, všetko spolu prehrejeme, zasypeme nasekaným kôprom, dochutíme soľou, korením, pridáme kyslú smotanu a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.