Rebarborové tartaletky

Rebarborové tartaletky

Rebarborové tartaletky sú také chutné potešenie, že sa po nich okamžite zľahne zem. Fantastické mini koláčiky musíte čo najskôr vyskúšať, pretože sezóna rebarbory netrvá dlho.

Ingrediencie

  • čerstvá mäta na ozdobenie

Na cesto

  • 200 gpolohrubá múka

  • 50 gpráškový cukor

  • 120 gmaslo

  • 80 gmandle

  • 1 ksvajce

  • 1 ČLnastrúhaná citrónová kôra

Na náplň

  • 500 grebarbora

  • 50 gkrupicový cukor

  • 100 mlvoda

  • 1 baleniečervené tortové želé

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

Postup

  1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, najemno mleté mandle, vajce, citrónovú kôru a vypracujeme pevné cesto, ktoré odložíme do chladničky. Po odležaní krátko prepracujeme a kúskami cesta vyplníme malé formičky na tartaletky. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút.

  2. Po upečení necháme krátko vychladnúť a vyklopíme z formičiek. Rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Preložíme do kastrólika, zasypeme cukrom a zalejeme vodou. Krátko, asi 3 minúty, povaríme a potom precedíme. Necháme vychladnúť. Vychladnutú rebarboru naukladáme do upečených tartaletiek.

  3. Nálev z rebarbory doplníme vodou do 250 ml a zvaríme s tortovým želé. Povrch rebarbory v tartaletkách polejeme hotovým želé a necháme stuhnúť. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme šľahačkou a ozdobne nastriekame na tartaletky. Ozdobíme mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.