Rebarborové tartaletky
Rebarborové tartaletky sú také chutné potešenie, že sa po nich okamžite zľahne zem. Fantastické mini koláčiky musíte čo najskôr vyskúšať, pretože sezóna rebarbory netrvá dlho.
Ingrediencie
čerstvá mäta na ozdobenie
Na cesto
200 gpolohrubá múka
50 gpráškový cukor
120 gmaslo
80 gmandle
1 ksvajce
1 ČLnastrúhaná citrónová kôra
Na náplň
500 grebarbora
50 gkrupicový cukor
100 mlvoda
1 baleniečervené tortové želé
250 mlsmotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, najemno mleté mandle, vajce, citrónovú kôru a vypracujeme pevné cesto, ktoré odložíme do chladničky. Po odležaní krátko prepracujeme a kúskami cesta vyplníme malé formičky na tartaletky. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť a vyklopíme z formičiek. Rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Preložíme do kastrólika, zasypeme cukrom a zalejeme vodou. Krátko, asi 3 minúty, povaríme a potom precedíme. Necháme vychladnúť. Vychladnutú rebarboru naukladáme do upečených tartaletiek.
Nálev z rebarbory doplníme vodou do 250 ml a zvaríme s tortovým želé. Povrch rebarbory v tartaletkách polejeme hotovým želé a necháme stuhnúť. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme šľahačkou a ozdobne nastriekame na tartaletky. Ozdobíme mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre