Pečené karbonátky s opečenými zemiakmi

Pečené karbonátky s opečenými zemiakmi

Keď sa povie karbonátky, každý si predstaví nejaké iné. My vám ponúkame recept na pečené karbonátky z mletého mäsa s opečenými zemiakmi. Ako bonus ich podávajte so skvelou paradajkovou omáčkou, ktorá z tohto jedla urobí luxusný zážitok.

Ingrediencie

  • 600 gmleté hovädzie mäso

  • 1 ksvajce

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 4 ksväčšie zemiaky

  • 2 PLolivový olej

  • 500 gparadajková passata

  • 2 strúčikycesnaku

  • 8 ksslanina v plátkoch

  • 150 gcuketa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

Postup

  1. Mäso zmiešame s vajcom, ochutíme soľou a korením. Rozdelíme na 4 rovnako veľké časti a z každej vytvarujeme karbonátok. Do jeho stredu urobíme jamku.

  2. Zemiaky nakrájame na plátky, zmiešame ich so soľou a trochou oleja. Rozložíme na plech a pečieme pri 200 °C asi 15 minút do chrumkava.

  3. Medzitým na panvici na oleji sprudka zatiahneme mäso z oboch strán a odložíme na bok. Na panvicu po mäse vlejeme passatu a pridáme plátky cesnaku. Ľahko osolíme a keď sa omáčka prevarí, preložíme ju do pekáča. Do omáčky dáme karbonátky, na ne položíme po dvoch plátkoch slaniny a pridáme piecť do rúry k zemiakom na 7 minút.

  4. Na troche oleja opečieme na kocky nakrájanú cuketu s cibuľou a rozmarínom. Všetko osolíme a ľahko okoreníme. Zmes potom dáme ešte na chvíľku zapiecť na karbonátky. Podávame ich s plátkami opečených zemiakov. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.