Pečené karbonátky s opečenými zemiakmi
Keď sa povie karbonátky, každý si predstaví nejaké iné. My vám ponúkame recept na pečené karbonátky z mletého mäsa s opečenými zemiakmi. Ako bonus ich podávajte so skvelou paradajkovou omáčkou, ktorá z tohto jedla urobí luxusný zážitok.
Ingrediencie
600 gmleté hovädzie mäso
1 ksvajce
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
4 ksväčšie zemiaky
2 PLolivový olej
500 gparadajková passata
2 strúčikycesnaku
8 ksslanina v plátkoch
150 gcuketa
1 ksčervená cibuľa
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
Postup
Mäso zmiešame s vajcom, ochutíme soľou a korením. Rozdelíme na 4 rovnako veľké časti a z každej vytvarujeme karbonátok. Do jeho stredu urobíme jamku.
Zemiaky nakrájame na plátky, zmiešame ich so soľou a trochou oleja. Rozložíme na plech a pečieme pri 200 °C asi 15 minút do chrumkava.
Medzitým na panvici na oleji sprudka zatiahneme mäso z oboch strán a odložíme na bok. Na panvicu po mäse vlejeme passatu a pridáme plátky cesnaku. Ľahko osolíme a keď sa omáčka prevarí, preložíme ju do pekáča. Do omáčky dáme karbonátky, na ne položíme po dvoch plátkoch slaniny a pridáme piecť do rúry k zemiakom na 7 minút.
Na troche oleja opečieme na kocky nakrájanú cuketu s cibuľou a rozmarínom. Všetko osolíme a ľahko okoreníme. Zmes potom dáme ešte na chvíľku zapiecť na karbonátky. Podávame ich s plátkami opečených zemiakov. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre