Kuracia sekaná s ovsenými vločkami

Kuracia sekaná s ovsenými vločkami

Viete ako chutí sekaná s jablkami? Ak nie, tak kuracia sekaná s ovsenými vločkami vám to prezradí. Okrem iných chutných ingrediencií idú do mäsovej zmesi aj nastrúhané jablká. Upečte si ju a spoznáte nové chute.

Ingrediencie

  • 2 ksjablko

  • 700 gmleté kuracie mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLsušený cesnak

  • 2 PLčerstvá alebo sušená smažená cibuľka

  • 1 PLčerstvý tymián (lístky)

  • 200 gjemné ovsené vločky + vločky na posypanie

  • 1 ksvajce

  • 3 ksnatvrdo uvarené vajcia

  • maslo na vymastenie formy

  • 800 gvarené zemiaky

  • 50 grozpustené maslo

  • nasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, žerucha)

  • čerstvý špenát k servírovaniu

  • klíčky k servírovaniu

Postup

  1. Jablká očistíme, zbavíme jaderníkov a nastrúhame. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľku, tymián, jablká, vločky, vajce a premiešame. Necháme 15 minút odležať.

  2. Mäsovú zmes rozdelíme na 2 časti. Z jednej časti vytvarujeme bochník a uprostred vytvoríme priestor pre olúpané varené vajcia. Zakryjeme druhou časťou mäso, vytvarujeme bochník a posypeme vločkami.

  3. Sekanú podlejeme vodou a pečieme v maslom vymazanej forme pri 180 °C asi 45 minút.

  4. Zemiaky zmiešame s maslom a nasekanými bylinkami. Sekanú podávame so špenátom, klíčkami a zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.