Kuracia sekaná s ovsenými vločkami
Viete ako chutí sekaná s jablkami? Ak nie, tak kuracia sekaná s ovsenými vločkami vám to prezradí. Okrem iných chutných ingrediencií idú do mäsovej zmesi aj nastrúhané jablká. Upečte si ju a spoznáte nové chute.
Ingrediencie
2 ksjablko
700 gmleté kuracie mäso
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLsušený cesnak
2 PLčerstvá alebo sušená smažená cibuľka
1 PLčerstvý tymián (lístky)
200 gjemné ovsené vločky + vločky na posypanie
1 ksvajce
3 ksnatvrdo uvarené vajcia
maslo na vymastenie formy
800 gvarené zemiaky
50 grozpustené maslo
nasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, žerucha)
čerstvý špenát k servírovaniu
klíčky k servírovaniu
Postup
Jablká očistíme, zbavíme jaderníkov a nastrúhame. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľku, tymián, jablká, vločky, vajce a premiešame. Necháme 15 minút odležať.
Mäsovú zmes rozdelíme na 2 časti. Z jednej časti vytvarujeme bochník a uprostred vytvoríme priestor pre olúpané varené vajcia. Zakryjeme druhou časťou mäso, vytvarujeme bochník a posypeme vločkami.
Sekanú podlejeme vodou a pečieme v maslom vymazanej forme pri 180 °C asi 45 minút.
Zemiaky zmiešame s maslom a nasekanými bylinkami. Sekanú podávame so špenátom, klíčkami a zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre