Hermelín grilovaný v slanine s orechovým pestom
Hermelín grilovaný v slanine s orechovým pestom budete pripravovať celé leto. Vďaka nemu si horúce dni užijete ešte o čosi viac. Chrumkavý slaninový obal a chuť pesta vám zachutia tak, že ani nebudete veriť, ako rýchlo ste hermelín zjedli.
Na orechové pesto
30 gvlašské orechy
1 strúčikcesnaku
1 ksfeferónka
2 hrsťčerstvá petržlenová vňať
80 mlolivový olej
1 ČLcitrónová šťava
soľ
Na grilovaný hermelín
4 kshermelín syr
8 ksplátková slanina
4 vetvičkyčerstvý rozmarín
Postup
Orechy najskôr na sucho opražíme. Potom ich rozmixujeme spolu s cesnakom, feferónkou a petržlenovou vňaťou. Postupne prilievame olej, citrónovú šťavu a podľa chuti osolíme.
Hermelíny pozdĺžne prepolíme a na reznú plochu nanesieme vždy lyžičku pesta, prikryjeme druhou polovicou syra.
Syry zabalíme, každý do dvoch plátkov slaniny, prepichneme stonkou rozmarínu a zabalíme do alobalu. Takto pripravené syry dáme vychladiť do chladničky.
Pečieme približne 10 minút na stredne rozpálenom grile alebo v rúre pri 200 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre