Hermelín grilovaný v slanine s orechovým pestom

Hermelín grilovaný v slanine s orechovým pestom

Hermelín grilovaný v slanine s orechovým pestom budete pripravovať celé leto. Vďaka nemu si horúce dni užijete ešte o čosi viac. Chrumkavý slaninový obal a chuť pesta vám zachutia tak, že ani nebudete veriť, ako rýchlo ste hermelín zjedli.

Na orechové pesto

  • 30 gvlašské orechy

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksfeferónka

  • 2 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 80 mlolivový olej

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • soľ

Na grilovaný hermelín

  • 4 kshermelín syr

  • 8 ksplátková slanina

  • 4 vetvičkyčerstvý rozmarín

Postup

  1. Orechy najskôr na sucho opražíme. Potom ich rozmixujeme spolu s cesnakom, feferónkou a petržlenovou vňaťou. Postupne prilievame olej, citrónovú šťavu a podľa chuti osolíme.

  2. Hermelíny pozdĺžne prepolíme a na reznú plochu nanesieme vždy lyžičku pesta, prikryjeme druhou polovicou syra.

  3. Syry zabalíme, každý do dvoch plátkov slaniny, prepichneme stonkou rozmarínu a zabalíme do alobalu. Takto pripravené syry dáme vychladiť do chladničky.

  4. Pečieme približne 10 minút na stredne rozpálenom grile alebo v rúre pri 200 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.